JAZZ

Wallace Roney Jr – trompeta, Peter Zak – piano, Joris Dudli – bateria, Ignasi Gonzalez – contrabaix

Wallace Roney Jr i Joris Dudli van trobar-se per primera vegada al desembre de 2021 durant una gira per europa, mentre que Peter i Joris es van conèixer a principis dels noranta a Nova York. Acompanyats pel contrabaixista català Ignasi Gonzalez, seran “Together Again” en una gira europea molt intensa i especial.

Wallace Roney Jr., graduat al prestigiós Oberlin Conservatory of Music, és un dels trompetistes més destacats de l’escena jazzística novayorkesa i fill de l’aclamat trompetista Wallace Roney, i la pianista Geri Allen. Desde els 10 anys ha compartit escenari amb llegendes com Chick Corea, Jimmy Heath, Lenny White, Buster Williams i Ornette Coleman, entre d’altres.

Peter Zak va néixer al 1965 a Los Angeles i va créixer a Columbus i Kent, Ohio. Des que es va traslladar a New York, ha actuat i/o gravat amb músics com Eddie Henderson, Junior Cook, George Coleman, Jimmy Cobb, Billy Hart, Ryan Kisor, Etta Jones, Scott Hamilton, Peter Bernstein, Al Foster, Eric Alexander, Curtis Stigers, Walt Weiskopf i Jon Hendricks, entre molts altres. Peter també és membre del professorat del reconegut programa de jazz de la New School University.

Joris Dudli va començar el seu viatge musical a finals de la dècada dels 70 com a intèrpret de sessions d’estudi, amb 18 anys, i forma part de molts discos de llegendes del pop austríac. Després de convertir-se en un membre constant de la “Vienna Art Orchestra” amb la qual ha treballat juntament amb totes les grans figures del jazz austríac, fins i tot amb el “Syndicate” de Joe Zawinul el 2004. A finals dels anys vuitanta, va ser el trompetista nord-americà Art Farmer que va tenir un paper important en connectar Dudli amb l’escena del jazz de Nova York. Ha gravat i actuat amb: Vincent Herring, Benny Bailey, Johnny Griffin, Clifford Jordan, Jimmy Heath, Tom Harell, Joe Henderson, Joe Lovano, Mulgrew Miller, Sal Nistico, Harold Vick i molts altres.

Ignasi Gonzalez va començar la seva carrera professional l’any 1987 i es va interessar pel jazz a mitjans dels 90. Va començar a fer gira regularment amb músics de l’escena novaiorquesa com Joe Magnarelli, Grant Stewart, Jim Rotondi, Eric Alexander, Peter Bernstein, Harry Allen, Houston Person i molts altres. En els últims quinze anys ha tocat amb el saxofonista tenor Scott Hamilton, i fa uns anys va començar a tocar en una secció rítmica habitual del gran Benny Golson, viatjant per tota Europa.