JAZZ

Raynald Colom – trompeta, Roger Mas – piano, Masa Kamaguchi – contrabaix, David Xirgu – bateria

Nascut a Vincennes (França) Raynald Colom és considerat un dels millors trompetistes del jazz europeu. Va començar els seus estudis de trompeta als 8 anys i finalment es va formar al Berklee College of Music (Boston) i va fer el seu perfeccionament a Nova York.

Colom ha col·laborat amb grans noms del jazz, pop i flamenco com Greg Osby (Banned in London, Whirlwind Records), Nicholas Payton, David Sánchez, Eric Reed, Mulgrew Miller, Al Foster, El Piraña, Chano Domínguez o Jesse Davis per anomenar-ne uns quants. Artistes com Carles BenaventLuis SalinasPerico SambeatChicueloDuquende o Juan de Juan han comptat amb ell per als seus projectes. Raynald Colom també va participar en la llegendària gira Clandestino de Manu Chao.

Al llarg de la seva carrera, el trompetista acumula diferents premis i reconeixements, entre ells el Premi Puig Porret 2010 pel seu disc Evocación (únic músic de jazz en rebre aquest guardó), Millor disc de jazz 2010 atorgat per Cuadernos de Jazz pel mateix disc, Àlbum de l’any 2005 atorgat per la revista Enderrock pel seu àlbum My 51 minutes, i Millor trompetista de l’any 2001, 2002 i 2004 atorgat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Ha publicat diversos discos com a líder, d’entre els quals destaquen Rise (2012, JazzVillage/HarmoniaMundi), Evocación (2012, JazzVillage/HarmoniaMundi), Sketches of Groove (2007, Fresh Sound New Talent) i My 51 Minutes (2005, Fresh Sound New Talent).

En aquesta ocasió Raynald Colom celebra el seu aniversari amb uns del seus músics favorits de l’escena barcelonina.