RHYTHM & BLUES

Jonathan Herrero – veu, Héctor Martin – guitarra, Fer Tejero – piano, Matías Míguez – baix, Anton Jarl – bateria, Pol Prats – saxo, David Pastor – trompeta

“Rambalaya és una banda liderada per el bateria Anton Jarl, principal compositor de la majoria de les cançons, que completaven originalment Jonathan Herrero a la veu, Héctor Martín a la guitarra, Matías Míguez al baix, i Fernando Tejero al piano i al Hammond; als quals ara s’uneixen els vents de Pol Prats, saxo tenor i baríton, i David Pastor, trompeta, per donar forma a un disc homònim que dóna continuïtat a l’EP que publicaven fa tot just any i mig, encara sota el nom de The Ramblers.

Més que solvents a la composició, i sobrats de perícia instrumental, un autèntic all-star de músics donen naixement a aquest projecte com a complement a la seva presència a bandes com Els Mambo Jambo, A Contra Blues, Koko-Jean & The Tonics o Los Saxofonistas Salvajes, i ho fan buscant ampliar els horitzons que sempre han caracteritzat la seva música.

Opten per la lluminositat i la superposició d’estils, i la jugada els surt fantàstica. Assolint un sorprenent equilibri entre allò clàssic i allò actual. Amb el Rhythm&Blues dels 50 i els 60 com a base, el grup sona perfectament contemporani a peces tan excelses com ‘Bootlegger Man’, ‘Chip On Your Shoulder’ o ‘Talking To Myself’, el component cinematogràfic del qual, altres de les característiques de la seva música, es veu emfatitzat per la magnífica producció del sempre infal·lible Dani Nel.lo.

Un disc d’aquells difícils d’oblidar perquè estan destinats a romandre molt, molt de temps, al costat del teu reproductor de música.”

Eduardo Izquierdo