JAZZ

Pol Omedes – trompeta, Pau Vidal – saxo tenor i flauta, Xavi Torres – piano, Pau Lligadas – contrabaix, Andreu Pitarch – bateria

D’entre els músics més sorprenents i inquiets de la nova generació, el trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l’escena estatal. Ho ha deixat palès amb la multitud de projectes de recorregut que ha liderat i que encapçala actualment, gràcies també a la bona acollida de la premsa i del sector.

Entre els últims reconeixements que ha rebut el trompetista cal destacar el Premi al Jove Talent (2020), concedit per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). Actualment està presentant el seu darrer treball “Bon Viatge” (The Changes, 2019) i el projecte ha estat també seleccionat per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

La música d’en Pol té una sonoritat post-bop amb pinzellades de música afro-cubana, oferint un aire fresc, potent i dinàmic. La banda assimila la tradició jazzística sense que això suposi un prejudici per donar una visió personal i concreta dels estàndards, i s’obre també a les composicions pròpies.