JAZZ

Pol Omedes – trompeta, Pau Vidal – saxo tenor i flauta, Xavi Torres – piano, Giuseppe Campisi – contrabaix, Xoan Sánchez – percussió, Joan Casares – bateria

D’entre els músics més sorprenents i inquiets de la nova generació, el trompetista i compositor Pol Omedes és una de les revelacions més estimulants de l’escena estatal. Ho ha deixat palès amb la multitud de projectes de recorregut que ha liderat i que encapçala actualment, gràcies també a la bona acollida de la premsa i del sector.

Entre els últims reconeixements que ha rebut el trompetista cal destacar el Premi al Jove Talent (2020), concedit per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

Actualment, està presentant el seu últim treball ¡Pura Vida! (The Changes, 2021). La música d’en Pol té una sonoritat post-bop amb pinzellades de música afro-cubana, oferint un aire fresc, potent i dinàmic. La banda assimila la tradició jazzística sense que això suposi un prejudici per donar una visió personal i concreta dels estàndards, i s’obre també a les composicions pròpies. L’àlbum es va gravar el setembre de 2021 a sextet, amb Pol Omedes a la trompeta, Xavi Torres al piano, Pau Vidal al saxo tenor i la flauta travessera, Giuseppe Campisi al contrabaix, Joan Casares a la bateria, Xoan Sánchez a les congues i amb els featurings de Lluc Casares al saxo tenor i Helena Camps a la veu.