JAZZ · What Comes Next

Peter Bernstein – guitarra, Sullivan Fortner – piano, Doug Weiss – contrabaix, Roberto Gatto – bateria

“Quan vaig escoltar Peter Bernstein per primera vegada em vaig preguntar per què Sonny Rollins, el doctor Lonnie Smith i molts grans del jazz l’han utilitzat a la guitarra. Després d’escoltar més, vaig començar entendre per què. Vaig pensar en alguns dels grans lírics del jazz, com Jim Hall i Bill Evans i el que els diferenciava dels altres músics. La resposta per a mi va ser que tenien la combinació adequada d’intel·lecte i emoció. Ells sabien com construir un solo i frase una melodia perquè el resultat final fos música amb passió i geni.

Quan escolto Peter Bernstein, sento un guitarrista que els té mateixes qualitats. Pot combinar-ho tot d’una manera que creï una tensió embriagadora fins al punt que no pots esperar per escoltar quina serà la següent nota. Quan juga amb les melodies o solos, les notes sonen vives fins al punt que gairebé pots sentir la respiració. Tot això ho fa amb un archtop net i sense efectes. Peter té un un so únic i reconeixible que el diferencia de la resta de guitarristes L’últim llançament de Peter “What Comes Next” (Smoke Sessions Records) és el vehicle perfecte per mostrar les seves habilitats com a guitarrista i compositor. Amb els millors companys de banda al seu costat, Peter ens porta a un passeig clàssic del jazz a través de sis temes originals potents i alguns no tan comuns estàndards.

Al llarg de “What Comes Next” tots els jugadors estan en plena forma. Joe Farnsworth i Peter Washington eleven l’àlbum a l’excel·lència amb la seva interpretació excepcional i el seu compromís amb la música. La qualitat del so durant tota la gravació és exquisida.

Al llarg dels anys, Peter Bernstein s’ha mantingut fidel a la gran tradició de la guitarra de jazz absorbint tot el ja existía. El seu moment per fer avançar aquesta tradició és ara i si escoltes atentament, escoltaràs que és exactament el que està fent. Utilitzant el poder de la melodia i la interpretació lírica Peter està guiant l’oient a nous nivells de dissonància i allò que és harmònicament acceptable.”

Frank Kohl, Cadence Magazine 2021

 

“Pocs guitarristes posen tanta cura, sensibilitat i subtil força en cada nota com fa Bernstein. Entre els millors melodistes del jazz, té un domini complet instrument, però els seus principals actius són la seva habilitat per al cruixent eufemisme i senzillesa”. – New York Times (desembre de 2019)