JAZZ – Presentació de l’àlbum ‘Desde a Bajo’

Martín Leiton – contrabaix, Santi de la Rubia – saxo, Toni Saigi – piano, Andreu Pitarch – bateria

El contrabaixista i compositor Martín Leiton edita ‘Desde a bajo’ el seu nou treball al costat de Jorge Rossy, Santi de la Rubia i Toni Saigi.

Martín Leiton, un dels contrabaixistes més destacats de l’escena actual edita ‘Desde a bajo’ amb el segell UnderPool. Un disc que recull tota l’experiència acumulada durant la seva intensa trajectòria com a contrabaixista.

La música que es pot escoltar a ‘Desde a Bajo’ ens mostra la visió més personal del contrabaixista envers el jazz, fruit de les vivències i influències, on el groove hi té un paper destacat.

Leiton és un músic inquiet que ha desenvolupat la seva activitat no només en el context estrictament jazzístic, també s’ha acostat al pop, a la música experimental i a la música tradicional. Tot plegat el converteix en un dels baixistes més complets de l’escena actual.

A Desde a Bajo Martín Leiton ha comptat amb la complicitat del bateria Jorge Rossy, per qui sent una profunda admiració, referent indiscutible per molts músics de la seva generació i amb qui ha tingut l’oportunitat de compartir escenari en diferents ocasions.

En aquesta ocasió Andreu Pitarch substituirà a Rossy, que juntament amb el saxofonista Santi de la Rubia i el pianista Toni Saigi, dos de les figures més destacades de l’escena actual, formen el quartet amb el qual Leiton ha volgut documentar la seva experiència com a interpret contrabaixista i compositor.