JAZZ

Myriam Swanson – veu, Francesc Capella – piano, Xavi Hinojosa – bateria, Paco Weht – contrabaix

És un quartet de jazz vellutat i rabiós amb un repertori de temes propis arrelats a la tradició. El seu disc This Joint’s Too Hip For Me és una pluja fresca de composicions pròpies i aromes antics. Un disc de jazz amb una temàtica que pren del blues la personalitat vocal i la ironia …. relacions fallides i torrades cremades de bon matí, errors difícils de no cometre… cry tomorrow, laugh today!… emoció i llibertat … funerals per l’amor romàntic tal i com el coneixem i alegria de l’amor real… de la vida amb els seus meravellosos conflictes.

El seu primer disc “That’s a Plenty”, enregistrat en directe al Jamboree de Barcelona el 2015, és un disc d’esperit festiu i inundat pels paisatges de Broadway, on el cinema i el jazz es troben irremissiblement en un ambient tòrrid i sofisticat i va precedir la seva participació en la pel.lícula “The Chosen” d’Antonio Chavarrías … i aquesta és la flama que encén el repertori actual de temes propis com “To Send My Love” i “Get Out The Door” inicien el camí que el proper mes de febrer els portarà a la presentació de “This Joint’s Too Hip For Me”, una aventura amb el segell mític català Freshsound.

“This Joint s Too Hip For Me” dóna títol també a una cançó de Betty Hall Jones que reflecteix la idea de la cantant de blues que s’acosta a l’jazz amb certa timidesa…no sap cantar “bebop” no entén la melodia…això ens serveix per transmetre aquest missatge que és la trobada del blues i el jazz…o del jazz clàssic i el modern que Magnòlia ja va expressar en el seu primer disc “That ‘s a Plenty”…Un títol clàssic que evoca una imatge de la tradició, el respecte per l’origen i la seva actualització. Un disc que brilla a les mans de Francesc Capella, Paco Weht i Xavi Hinojosa en una sessió poderosa i plena de matisos que construeixen amb calidesa la vessant més jazzística de Myriam Swanson i amb un so en l’estudi meravellosament reproduït per Marc Tena. En el disc hi trobem la col·laboració de Artem Zhulyev.