JAZZ

Maciej Fortuna – trompeta, Francesc Capella – piano, Horacio Fumero – contrabaix, Anton Jarl – bateria
Invitada especial: Magdalena Howorska – veu

Maciej Fortuna és un trompetista, compositor i productor polonès reconegut per la crítica polonesa i internacional. En la seva obra, s’esforça per crear el seu propi llenguatge d’expressió musical i ampliar la paleta sonora del seu instrument. Experimenta combinant diferents formes d’art.

Un element important del seu treball creatiu consisteix en l’ús de l’electrònica en directe. Crea i dirigeix ​​concerts multimèdia i produccions de vídeo.

Fortuna combina diferents gèneres utilitzant tots els mitjans disponibles. Tot i que afavoreix uns per sobre d’altres, es nega a limitar-se a un sol gènere musical.

És el fundador i líder d’algunes de les millors bandes poloneses de la música improvisada, com Maciej Fortuna Trio (Solar Ring, Sahjia, At Home, Jazz), l’aclamat Maciej Fortuna Quartet i el duo Fortuna/Dys que va produir dos àlbums. : Tropy (FM, 2013) i Maciejewski Variations (DUX, 2014).

Interpreta música que combina jazz amb electrònica, tant en solitari com en col·laboració amb An On Bast.

El seu projecte inspirat en les obres de Kolberg sobre el folklore eslau ha tingut un gran èxit a Polònia (Kolberg Fortuny, més tard Maciej Fortuna Słowiański). Va actuar en diversos festivals internacionals de música com ara Jarasum International Jazz Festival, Heineken Jazzaldia San Sebastián Jazz Festival i Fringe Festival.

Aquesta serà l’estrena del Quartet Internacional Maciej Fortuna a Barcelona. El conjunt de Fortuna interpretarà composicions originals escrites pel líder. El programa del concert es completa amb arranjaments originals d’un dels compositors de jazz polonesos més importants: Krzysztof Komeda i Jerzy Milian.

En aquesta ocasió, la formació tindrà com a convidada especial a la cantant polonesa Magdalena Howorska, per a qui la veu humana és l’instrument més bonic. Howorska, també pianista i compositora, combina el so, les paraules, l’energia i la vibració amb la sensació del moment, el temps i l’emoció.