JAZZ CONTEMPORANI · PRESENTACIÓ D’ÀLBUM

Liba Villavecchia – saxo, Vasco Trilla – bateria i percussió, Alex Reviriego – contrabaix

Es presenta en aquest concert ZAIDÍN, el nou CD del ultradinàmic trio de l’expert del saxo alt, Liba Villavecchia, que ha sigut publicat recentment per el prestigiós segell discogràfic Clean Feed Records, especialista en jazz contemporani. Des de Barcelona al món a través d’un important segell portuguès.

Representant de la música avantguardista catalana des dels temps de la música layetana dels anys 70, el llegendari saxofonista català publica de nou música original inspirada en el jazz de avantguarda de Nova York dels anys 90. Després de 15 anys com a professor de Improvisació en l’escola ESMUC de Barcelona, torna amb ganes de compondre música que tingui un impacte i signifiqui alguna cosa en aquest caòtic món actual.

Juntament amb els joves i reconeguts mestres del seu instrument, Vasco Trilla a la bateria i Alex Reviriego al contrabaix, presenten una música composada amb la intenció de intentar transformar, encara que sigui una mica, l’ànima i l’esperit de les persones.

Ja Pitàgores defensava que la música curava els mals de l’ànima, i per això i en el bosc sagrat on impartia les seves classes sense distinció entre homes, dones i esclaus, va penjar dels arbres centenars de lires, perquè amb el vent del capvespre, sonés la música eòlica.

La música que surt del cor té aquesta capacitat i aquesta força. No hi ha notes innòcues, no hi ha notes innocents.