MÚSICA POPULAR BRASILERA / FOLK / ALTERNATIVA

Kiko Dinucci – guitarra i veu, Juçara Marçal – veu

Kiko Dinucci és un músic i compositor brasiler de Guarulhos, São Paulo. Membre fundador de Metá Metá i Passo Torto. Va col·laborar amb artistes com Elza Soares, Tom Zé, Criolo, Jards Macalé i Baco Exu do Blues.

‘RASTILHO’ és realment un disc de guitarra, on l’instrument es solapa amb tota la resta, les veus, les lletres. És la fusta que canta, explorant textures de música folk amb un estil de joc viu i percussiu. Inspirat igualment per Joao Gilberto i Fugazi, la música polifònica africana i la seva ciutat natal Kiko Dinucci, ofereix una visió explosiva del Brasil del segle XXI Rastilho, un àlbum de samba apocalíptica publicat amb Mais Um.

El disc ha estat gravat i barrejat analògicament, aquest ambient especial recorda les obres mestres dels anys 60 i 70 en endavant. Rastilho està embolicat de reverberació i ressò amb “defectes” com ara esgarrapades a les ungles, cruixits, esbufecs, grunyits i els sons de les cordes que colpegen el taulell de trasts en tota la seva tapisseria sonora.

Líricament, l’àlbum celebra figures revolucionàries del passat brasiler, homenatjant el folklore que va fer néixer al Brasil mentre abordava els problemes que actualment pateix el país.