JAZZ · Presentació d’àlbum

Joan Mar Sauqué – trompeta, Josep Traver – guitarra, Giuseppe Campisi – contrabaix

Joan Mar Sauqué Trio, presenta el seu nou àlbum “Gone with the Wind” (The Changes, 2021).

Sauqué va iniciar-se a la música als set anys, amb un trombó que hi havia a casa dels seus avis, i va ser durant eI 2011, havent-se canviat a la trompeta com a instrument principal, que entra a formar part de la Sant Andreu Jazz Band de Joan Chamorro. Amb aquesta formació ha gravat i/o actuat amb intèrprets de la talla de Scott Robinson, Dick Oatts, Jon-Erik Kellso i Scott Hamilton.

El 2012 es va establir a Barcelona, on va cursar dos anys de trompeta clàssica i va estudiar trompeta jazz a l’ESMUC.

Aquest entramat d’amistats musicals dóna forma al nou disc de Sauqué: “Gone with the Wind”. La selecció́ que ha dut a terme Sauqué és el resultat d’explorar vies pròpies per donar un nou aire a composicions que li han resultat atractives, interessants o emocionants.

Així doncs, lluny de tractar-se de mers homenatges a trompetistes del passat, la curosa selecció de temes ha estat determinada pel seu contingut melòdic com a punt de partida per a les seves pròpies interpretacions.

Amb la formació del grup, un trio de trompeta, guitarra i contrabaix, pretenen buscar la màxima claredat alhora de presentar el repertori musical. La relació́ del jazz amb el seu propi passat és complexa, però no per Sauqué: simplement constitueix el seu marc estètic preferit per expressar-se.