JAZZ

Jean Toussaint – saxo tenor, Antonio Mazzei – piano, David Xirgu – bateria, Horacio Fumero – contrabaix

Jean Toussaint va néixer al 1960 a Saint Thomas (Illes Verges), d’on era també la mare de Sonny Rollins, i aviat es va traslladar a Nova York. A finals dels anys setanta va estudiar a la prestigiosa Berklee College Of Music i va començar a tocar al costat de Wallace Roney.

Des de 1982 fins 1986 va formar part d’Art Blakey and the Jazz Messengers, una de les formacions imprescidibles de la història del Jazz liderada per un dels millors bateries de tots els temps. En els Messengers va compartir gires i gravacions amb músics com Terence Blanchard, Lonnie Plaxico, Donald Harrison o Mulgrew Miller.

Toussaint va ser aviat reconegut per la seva habilitat en el fraseig, capacitat d’improvisació i desbordant tècnica instrumental. Nombrosos músics consagrats de l’escena del Jazz internacional van confiar en els seus serveis i el van animar a començar una carrera com a líder.

La crítica especialitzada ha exalçat l’art d’aquest músic i ha vist en ell un continuador de la modernitat del saxo tenor, en el seu dia liderada per músics com John Coltrane o Sonny Rollins, un Jazzman que fa arribar aquesta tradició fins als nostres dies i li dóna un profund i indubtable sentit contemporani.

Al 1987 Toussaint va traslladar la seva residència habitual a Europa. Des de llavors ha protagonitzat una important carrera com a líder dels seus propis projectes, tot i que també ha estat cridat per actuar al costat de històrics de la magnitud de McCoy Tyner, Gil Evans, Max Roach, Horace Silver o Cedar Walton.

En aquesta ocasió estarà acompanyat per músics d’indubtable mestria: el pianista veneçolà Antonio Mazzei, el contrabaixista argentí Horacio Fumero i el bateria català David Xirgu.