JAZZ

Benet Palet – trompeta, Marco Mezquida – piano, Gonzalo del Val – bateria, David Mengual – contrabaix

PRESENTACIÓ DEL DISC ‘CANCIONERO’

Gonzalo de la Val és un dels bateries més destacats en l’escena jazzística actual. La seva bateria ha sonat a el costat d’alguns dels músics més importants nacionals i internacionals; músics d’excepcional talent com Dave Liebman, Stephane Belmondo, Marco Mezquida, Marc Miralta, Jon Robles, Albert Bover, David Mengual, Víctor de Diego, Jordi Bonell , Horacio Fumero, Dani Pérez, i fins i tot Joan Albert Amargós, han comptat amb del Val per a la posada en marxa dels seus propis projectes musicals, el que l’ha convertit ràpidament en un dels músics més valorats i sol·licitats de l’actualitat.

En aquesta ocasió ens presenta el seu nou treball discogràfic, el tercer d’aquesta formació: ‘CANCIONERO’. Editat pel prestigiós segell internacional FRESH SOUND NEW TALENT, i recentment premiat amb el Premi Enderrock a Millor Disc Català de Jazz 2020.

Un trio espectacular amanit en aquesta ocasió per un dels músics més destacats i sol·licitats deL panorama nacional; Benet Palet. Garanteix una música rica i espontània, basada en la contínua interacció dels seus components: David Mengual al contrabaix, base rítmica de luxe, referència de molts dels grans enregistraments de jazz d’aquest país. En el seu haver compta amb una discografia molt extensa i amb diversos premis al seu nom. El joveníssim pianista menorquí establert a Barcelona Marco Mezquida, destaca per la seva energia, virtuosisme i imaginació. Malgrat la seva curta edat, avui dia és un dels intèrprets de jazz més prometedors de la seva generació.

Una formació àgil, equilibrada, de sonoritat càlida i sempre suggerent. Un vehicle perfecte perquè els quatre músics s’expressin amb gran comoditat. La proposta estètica de la formació és molt variada així com condicionada per les inquietuds musicals dels quatre intèrprets. Actualment el seu repertori està format per composicions originals, amb una especial presència de reinterpretacions de el repertori jazzístic. Música plena de calidesa, intimisme i sensibilitat interpretativa.