JAZZ · Presentació de l’àlbumSame Moon in the Same World’

Ant Law – guitarra, Alex Hitchcock – saxo tenor, Conor Chaplin – contrabaix, Jeff Ballard – bateria

‘Same Moon in the Same World’ és una nova ambiciosa col·laboració entre els músics britànics Alex Hitchcock i Ant Law.

Gravat durant el 2020 i el 2021 a través de diversos continents: unint la bretxa entre Londres i Tel-Aviv, i Amsterdam i Nova York: l’àlbum reuneix un repartiment estel·lar de músics convidats interpretant noves composicions: el vibrafonista Joel Ross, els baixistes Linda May Han Oh, Ben Williams i Jasper Høiby, i els bateries Jeff Ballard, Kendrick Scott, Sun-Mi Hong i Eric Harland.

L’àlbum pren el nom d’una línia de Haruki Murakami de la novel·la Sputnik Sweetheart: “Tots dos estem mirant la mateixa lluna, al mateix món. Estem connectats amb la realitat per la mateixa línia. Tot el que he de fer és atreure’l en silenci cap a mi.”

L’àlbum evoca la idea que, tot i que geogràficament estem en llocs separats, hem compartit veritats: llenguatge musical, experiència humana, emocions. Des dels nostres punts de vista únics, tots estem mirant la mateixa lluna. L’experiència comuna de la pandèmia ha posat èmfasi en la importància de la connexió humana, i és amb aquest esperit que es va compondre i gravar aquesta música. Els artistes d’aquest àlbum es van reunir per les mateixes condicions que separaven la gent.

Una declaració important que representa el treball més expansiu de Hitchcock i Law fins ara, ‘Same Moon in the Same World’ documenta la creativitat i la connexió genuïna en un moment de restricció i atomització sense precedents.

Aclamats com a compositors i instrumentistes, compartint múltiples premis, una nominació a Ivor Novello i set àlbums com a líders entre ells, Hitchcock i Law han creat un món sonor sorprenentment viu i madur, donat a la vida per una selecció curosament curada dels més distintius improvisadors i virtuosos del món.

“Pot arribar a ser un abans i un després” The Guardian sobre Ant Law

“Un saxofonista increïble, amb un quelcom únic i original per oferir” Walter Smith III sobre Alex Hitchcock